Hälsoretreat 25 april – 1 maj 2021 på Husby Gård med Gunilla Saupe och Maria Mickelsbacka

husby3

För tredje året erbjuder vi nu en Hälsoretreat på vackra Husby Gård utanför Nyköping!
En vecka för alla kvinnor som vill hämta hem sig själva och skapa bättre balans i sina liv.

Syftet är att tillsammans skapa möjligheter att möta oss själva i stillhet. Hitta till djup avslappning som möjliggör djup återhämtning. Vi kommer att öva på att få skapa balans mellan yttre aktivitet och inre stillhet!

Vårt syfte med kursen är också att du ska få djupare kunskap som leder till fler goda hälsobeslut. Du får med dig konkreta redskap för att lyckas med detta, t ex Qi Gong övningar för bättre hormonell balans och självläkning, antiinflammatoriska basrecept att använda i din matlagning hemma samt självstärkande övningar för din personliga utveckling.

Preliminärt Program

07.00 – 07.30     Samling i köket
07.30 – 08.00     Morgonmeditation
08.00 – 08.30     Morgonpromenad
08.30 – 09.30     Frukost
09.30 – 11.30     Förmiddags-session inkl paus*
11.30 – 12.30     Förberedelse lunch, praktisk matlagning mm

12.30 – 15.00     Lunch, rast, vila, egen tid för integrering

15.00 – 16.30     Eftermiddags-session*
16.30 – 17.00     Paus
17.00 – 18.00     Kroppen: Medveten närvaro/meditation/rörelse/fri-dans
18.00 – 19.00     Förberedelse middag, praktisk matlagning mm

19.00                  Middag, avslutning av dagen med frågestund och sharingrunda

*Sessionerna innehåller grundläggande kunskaper kring näring, anti-inflammatorisk läkande kost, egenvård som vägen till hälsa, Qi Gong träning,  övningar i självledarskap för kvinnor som syftar till en djupare förankring och avslappning i dig själv (personlig utveckling).

Vid kursens slut får du också med dig hem en skriftlig översikt av Qi Gong övningarna, grundrecept för anti-inflammatorisk matlagning samt en introduktion till självstudier i självledarskap.

För mer information mejla till info@lotusstar.se

Kursdatum

Sön 25 april – ankomstdag, från kl 17.30

Mån 26 april – fre 31 april – kursdagar (Valborgsfirande 31 april)

Lör 1 maj – avslut och avresa kl 12

Priser & Anmälan

Inkvartering och mat:
Enkel inkvartering i dubbelrum med delad wc/dusch med andra rum: 3900 kr inkl moms för 6 dygn.
För eget rum tillkommer 1800 kr för 6 dygn. Obs! I mån av plats. Slutstädning ingår.
Samtliga rum ligger 1 eller 2 trappor upp. Hiss saknas.

Vegetarisk frukost, lunch och middag. Ankomstdagen lätt middag, avresedagen frukost.
Vi använder i största möjliga mån ekologiska ingredienser när vi lagar maten.

Kursavgift 6300 kr inkl moms

Totalt: 10.200 kr inkl moms

Ingår ej: Lakan och handdukar

För att hålla priset nere har vi valt att alla tar med egna lakan och handdukar. Det finns att hyra på plats för 150 kr.

Anmälan och Betalning

  1. Anmäl dig genom att mejla till info@lotusstar.se. Ange ditt namn, adress, mobilnummer och personnummer. Vi skickar då en faktura på anmälningsavgiften 2000 kr som skall regleras inom 10 dagar.
    Din plats är inte reserverad innan betalningen nått oss.
    OBS! Begränsat antal platser, max 16 deltagare
  2. Slutfaktura skickas ut i mars och skall vara reglerad 25 mars .

Avbokningsregler

Vid avbokning fram till 30 dagar innan avresa återbetalas depositionen i sin helhet förutom en avbokningsavgift på 500 kr.

Vid avbokning senare än 30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning såvida inte läkarintyg styrker avbokningen.

2 röster om Hälsoretreat - 2019

Eleonor Gustafsson, 65 år

Jag hade den stora glädjen att få tillbringa 5 fantastiska dygn på Husbygård utanför Nyköping sista veckan i april 2019.

16 kvinnor i olika åldrar som möttes för första gången och magi uppstod!

Dagar som fylldes med allt från promenader, meditation, Qi Gong, föreläsningar, fri-dans, självledarskap mm mm. Praktisk matlagning i ett underbart herrgårdskök under ledning av kloka Anna I ett kök som inbjöd till många och långa samtal och nya vänner!
Inte att förglömma,  Valborgseld och skön vårsång av grannarna i Bettna.

Jag fick en nytändning och den sitter fortfarande kvar!
Önskar att alla fick möjligheten att vara med om en vistelse mer er på Husbygård!

Stort Tack!


Kerstin Rydberg 74 år

Jag fick i slutet av augusti höra talas om en ”Hälsovecka” med Gunilla Saupe (läkare) och Maria Mickelsbacka (dipl kostrådgivare). Det lät som det var precis vad jag behövde, så jag anmälde mig och det blev en nystart på mitt liv.

Kursen fokuserade bl a på det inre, såsom att hitta lugn och harmoni genom meditation, Qi Gong, promenader i naturen och mycket annat.
Maria och Anna (kokerska) introducerade oss till den ”Antiinflammatoriska Läkande Kosten”. Vi fick delta i matlagningen vilket var väldigt lärorikt och nu har jag följt detta i sex veckor och mår alldeles utmärkt!

Det var en unik kurs som verkligen fokuserade på hälsan. Gunilla och Maria är toppen! De ger så mycket av sig själva och man kände sig hela tiden sedd och omhändertagen.
Tack till er för att ni möjliggjorde dessa dagar!

 

Köpt bild 3
D71AD26A-69FD-49D8-8921-BA33092EA338

Mer om innehållet

Varför retreat?

Idag har många av oss hektiska liv och behovet av att möta oss själva i stillhet är ofta en utmaning att få till. Vi önskar därför med denna vecka skapa samvaroformer, där var och en av deltagarna uppmanas att ta till vara möjligheterna att möta sig själv i stillhet och reflektion. Vi är medvetna om att kursinnehållet är rikt och för många nytt och att det behövs tid för att integrera allt det nya.

Den Antiinflammatoriska kosten

Forskningen har verkligen gått framåt de senaste 10 åren och det man ser idag är att de flesta av våra sjukdomar hänger ihop med att näringsupptaget i tarmen inte fungerar som det ska. Den Antiinflammatoriska kosten ger ett bättre näringsupptag i tarmen, bidrar till ett jämnare blodsocker med mindre sug, minskade inflammationssymptom i kroppen och en lugnare mage.

Måltiderna vi äter under veckan är antiinflammatoriska och helt vegetariska.  Gluten, socker och mejeriprodukter är uteslutna. Vårt mål är att kursdeltagarna under veckan ska få uppleva hur gott denna mat smakar och hur bra kroppen och själen mår av denna mat.

Vi vill också förmedla konkreta kunskaper om tillagning av den antiinflammatoriska kosten så att kursdeltagarna får med sig nödvändiga verktyg för att på egen hand kunna hålla en antiinflammatorisk kost på hemmaplan. Under veckan ges därför möjlighet till praktisk matlagning i form av förberedelse av lunch eller middag i köket tillsammans med Anna Roth, vår kocka.
Deltagarna kommer erhålla en receptsamling som kan kompletteras med egna anteckningar.

Behövs personlig utveckling på en Hälsoretreat?

Vår övertygelse är att hälsa och läkning startar inifrån. Ju mer medvetna vi kan vara kring våra olika val och beslut i livet desto lättare blir det att välja det som påverkar oss positivt och gynnsamt. Livet pågår hela tiden och vi utmanas på olika sätt vid olika tillfällen. Att ha fler verktyg för att hantera utmaningarna hjälper också till i vår vardag. Så oavsett om det gäller goda hälsobeslut eller t ex relationsproblem vill vi i vår Hälsoretreat förmedla ett självreflekterande förhållningssätt till livet och oss själva.

Köpt bild

Pauser

Vi ser gärna att deltagarna använder pauserna till att medvetet integrera den nya kunskapen och de upplevelser som ges under veckan. Det görs enklast genom t ex egen promenad, självreflektion, skriva dagbok eller liknande.

Stillhet

Tidigare kurser har bekräftat att kvinnor har mycket att dela och tala om när man möts på kurs. Samtidigt finns behovet av att hitta till den inre stillheten. För att inte utbytet med andra ska bli för dominerande kommer vi under vissa måltider och delar av kursen vara tysta med varandra. Detta för att främja mötet med oss själva.

 

Kort presentation av Gunilla Saupe och Zhineng Qigong

Gunilla kommer lära ut grundläggande teorier och övningar från Zhineng Qi Gong. Hon praktiserar själv Zhineng Qi Gong dagligen sedan 2015 som en del av fleråriga utbildningar inom detta område. Hon har genomgått och avslutat en svensk och en internationell utbildning.

Zhineng Qigongen anses som den främsta Qi Gongformen i Kina och de kinesiska myndigheterna efterfrågar allt mer denna Qi Gong för att reducera de skenande sjukvårdskostnaderna.

Zhineng Qigong är genomsyrad av ett holistiskt synsätt. Syftet är att skapa balans och ökad hälsa, både mentalt, emotionellt och fysiskt. Människan ses som en del av naturen och universum och de olika övningarna främjar balansen i detta samspel.

Denna Qi Gong förmedlar redskap som kan påverka alla områden i livet! Den vill hjälpa oss att öppna upp både hjärta och sinne samt läka både oss själva och våra relationer. Den kan skapa hälsosamma tankar och känslor samt förebygga och läka fysiska sjukdomar.

På vår mottagning arbetar Gunilla idag mycket med att rätta till hormonella obalanser och är speciellt insatt i sköldkörtelproblem. Hon kommer under kursen att dela med sig av denna kunskap.

Alla kursdeltagare kommer om så önskas, att erbjudas tid på mottagningen efter hemkomst, under 2020.

husby3

Kort presentation av Maria Mickelsbacka och Antiinflammatorisk Läkande Kost

Maria har en bakgrund som entreprenör och har bl a arbetat som konsult med ledarskapsfrågor under 1998-2004. De senaste 15 åren har hon hållit kurser och workshops för kvinnor. Idag jobbar hon med Gunilla sedan 6 år tillbaka. Hon driver också en egen verksamhet på sidan om, Mickelsbackas, där hon erbjuder digitala föreläsningar och kurser samt enskilt klientarbete kring just Antiinflammatorisk Läkande Kost. Under kursveckan bjuder hon in deltagarna i den antiinflammatoriska livsstilen och kosten.

Under veckan kommer du också få utforska en djupare förankring i dig själv genom mindfulness (medveten närvaro), meditationer i tystnad och även till musik samt olika rörelseövningar (dans) till musik. Du kommer också få prova på några olika personlighetsutvecklande övningar som syftar till att du ska växa och bli ännu mer av dig själv!

Maria har haft ett starkt hälsointresse sedan hon själv lade om sin kost vid 23 års ålder. Att hitta balansen i sig själv och foga ihop pusselbitarna av fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt välmående, och att sprida det till andra kvinnor, är hennes stora intresse.

IMG_4920

Husby Gård

Är en fantastiskt vacker gammal herrgård utanför Nyköping! Som dom skriver själva:

”Husby Gård är inget spa, inget hotell, ingen ”välstylad” kursgård, inte nyrenoverad …. Utan äkta vara! En genuin och robust privat herrgård som varit ett hem för inte alltför länge sedan.”

Här finns vackra stora rum och salar, skön omgivning med vandringsleder och badsjöar och det är lätt att ta sig dit med bil eller ev buss. En mysig liten bastu finns också att tillgå.
De som inte är bilburna kan hämtas i Nyköping.

Du kan läsa mer om Husby Gård och titta på fler bilder: www.facebook.com/husbygard

 

  • IMG_4902
  • Köpt bild2
  • husby 4
  • husby 2